Central Laboratory Technician -Temporary

Old Dutch Foods Ltd.

Job Description:

Central Laboratory Technician -Temporary

Duration: Temporary

Hours:  Full Time

Time:   Night shift (3:30 pm-12:00 am), but must be flexible with hours

Requirements:  B.sc in Food Science or related field

The Full time CLT (Central Laboratory Technician) reports directly to the Quality Assurance Coordinator.

The Full time CLT is responsible for (but not limited to) the following duties:

Compliance to:

  1. Good Manufacturing Practices (GMPs)
  2. Workplace Hazardous Materials Information Systems (WHMIS)
  3. Good Laboratory Practices (GLPs)
  4. Workplace Health and Safety Regulations (OHSA)
  5. American Institute of Baking Consolidated Standards (AIB)
  6. SQF 8.0 system
  7. Standard Operating Policies and Procedures (SOPs)

 

Knowledge of:

  1. Food Safety Enhancement Program and Hazard Analysis and Critical Control Points (FSEP and HACCP)
  2. Good Laboratory Practices (GLPs)
  3. Standard Operating Policies and Procedures (SOPs)
  4. Computers; including functionality of all hardware, software (including but not limited to Word, Excel, and Outlook), networks and printers.

 

 

 

Knowledge of and/or ability to:

  1. Comply and enforce the company’s Good Manufacturing Practices, Food Safety Programs and standard operating procedures.
  2. Perform routine laboratory analysis, allergen test, water sampling, environmental swabs, on-line inspections and analysis
  3. Calibrate and operate laboratory equipment
  4. Prepare samples and perform product sensory evaluation
  5. Inspect incoming materials
  6. Understand the principles of allergen control program.
  7. Assist in the implementation and documentation of the food safety programs.
  8. Complete QA and production related reports
  9. Perform data entry
  10. Review the QA and production records to ensure compliance to specifications and document control program
  11. Identify non-conforming products and able to act quickly to make adjustment on the process control and hold the product.
  12. Maintain MSDS files
  13. Work in a fast paced environment.
  14. Other related duties as required

If this position interest you and you feel you are a fit, please visit https://www.olddutchfoods.ca/about/careers/669 to apply directly by August 30, 2019.

 

 

Description du poste:

Technicien Laboratoire CentralTemporaire

Durée: Temporaire

Heures: À plein temps

Équipe de nuit: de l’heure (15:30-00:00), mais doit être flexible avec des heures

 

Exigences: B.sc en sciences alimentaires ou dans un domaine connexe.

Le/la CLT (technicien de laboratoire central) À plein temps rend compte directement au coordonnateur de l’assurance qualité.

Le/la CLT À plein temps est responsable (mais sans s’y limiter) les fonctions suivantes:

Conformité à:

  1. Bonnes Pratiques de Fabrication(BPF).
  2. Systèmes d’Information des Matières Dangereuses (SIMDUT) au milieu de Travail.
  3. Bonnes Pratiques deLaboratoire (BPL).
  4. Règlement sur la Sécuritéetla Santé au Travail(LSST).
  5. Institut américain decuissonConsolidation des normes(AIB).
  6. Système SQF2.
  7. Politiquesnormeet procédures d’exploitation(SOP).

 

Connaissance de:

 

  1. Programme alimentaireamélioration de la salubritéet de l’analysedes risques etmaîtrise des points critiques(PASA et HACCP).
  2. Bonnes Pratiques deLaboratoire (BPL).
  3. Politiquesnormeet procédures d’exploitation(SOP).
  4. Ordinateurs; y comprisla fonctionnalitéde tout le matériel, les logiciels (y comprismais non limité àWord, Excelet Outlook), les réseaux etles imprimantes.

 

Connaissance et / ou la capacité à:

 

  1. Respecteret faire respecter lesbonnes pratiques de fabricationde l’entreprise, des programmes de sécuritéalimentaireet de procéduresd’exploitation normalisées.
  2. Effectuer des analysesde routineen laboratoire, l’épreuve de l’allergène, l’échantillonnage de l’eau, les prélèvements environnementaux, les inspections et l’analyseen ligne.
  3. Calibrer etfaire fonctionner le matérielde laboratoire.
  4. Préparer les échantillonset effectuerproduitévaluation sensorielle.
  5. Inspectezles matériaux reçus.
  6. Comprendre les principes deprogrammede contrôle des allergènes.
  7. Aider àla mise en œuvreet la documentation desprogrammes de sécuritéalimentaire.
  8. Assurance qualitécompletet les rapportsde production liés.
  9. Effectuerentrée de données.
  10. Examiner les dossiersd’assurance qualitéet de productionpour assurer la conformitéaux spécificationset le programmede contrôle des documents.
  11. Identifier les produitsnon-conformes et en mesured’agir rapidement pourfaire l’ajustementsur lecontrôle de processuset demaintenir le produit.
  12. Maintenirfichiers
  13. Travailler dans unenvironnement au rythme rapide.
  14. Autrestâches connexesnécessaires.